Passejada de Sant Martí de Llémena a La BarrocaComencem l’any amb una excursió pel Llémena. Volem pujar a La Barroca, una església solitària, situada en un indret que sembla que no hi pugui ser.

Consultem el llibre “Serra de Finestres: Les Medes – La Barroca” de Llúis Willaert  i  Garcia, publicat per les Publicacions de l’Abadia de Montserrat ( Itinerari 6 ). En aquest itinerari es planteja una ruta circular de Sant Marti de Llémena, passant per la Barroca, el Pla de Terme i la Gorja de les Bruixes. Nosaltres només hem fet la primera part de l’itinerari, arribant a la Barroca.

Hem trobat les descripcions i els punts de referència proposats per l’autor   massa subjectius o  desapareguts. A tall d’exemple les restes d’un camió cremat que no hem sabut trobar.

L’inici de l’excursió té lloc a Sant Martí del Llémena, per un corriol selvàtic. De tant estret com és, en alguns trams hem de posar un peu ben bé davant de l’altra per avançar. Anem fent camí apartant herbes, esbarzers, troncs, rocs… Passem per un entorn ben curiós, ple de molsa per tot arreu i de pedres que semblem guardar històries enigmàtiques, estem a la Vall de la gorga de les Bruixes. Seguim pujant, per una mena de riu de pedres fins arribar a uns prats cimers . Enmig, l’església amb la senyera. Ferma, senzilla, més aviat quadrada, amb el cementiri al costat.  Parem per un mos, una mica de pa amb fuet i botifarra.

Per tornar, ens costa trobar el camí per on hem vingut, sort de les fites! Finalment trobem el corriol de baixada i cap a Sant Martí.
 
Aquesta és una excursió recomanable per aquells enamorats de camins àntics i poc transitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada