Bon Nadal i feliç 2012




“El dinar i la sobretaula han durat de les tres de la tarda a quarts de deu de la nit. Tot ha estat abundant i suculent. L’allioli has estat famós, sòlid, d’una absoluta consistència: s’hi aguantava dreta la mà de morter. Com a postres, hem menjat raïm. Hem passat la tardafent roquills. Res no hi ha per a provocar l’apetència d’aques liquid com la pastositat que l’allioli deixa a la llengua. Les cançons han estat abundants i directes: no era pas el moment de fer gaires compliments. Hem esgotat la provisió de conyac nostre i la de la casa. La gent és infatigable i arriba a atabalar: conta, explica històries, menja, beu , fuma, s’asseu i s’alsa a taula, sense parar…

Quants segles fa  - penso -  que la gent d’aquest país fa aquesta vida? Es que tot això  pot durar sempre?  Tota aquesta delirant follia primitiva i decadent, no tindrà un fi? De vegades la felicitat del país em fa por. És tan notòria, que indefectiblement està cridada a perdre’s.

Josep Pla

2 comentaris:

  1. quins records, el josep,l'isabel y l'avia, el panta, abuelo, hijo, l'antonia... menos mal que aún se sigue haciendo el oli aguantando dreta la ma de morter.
    Felices fiestas y que el año que viene sea fantastico para vosotros y sobre todo para la gente del mundo

    ResponElimina
  2. Gracias por el comentario. Felices fiestas, por cierto sales muy guapa en la foto ;)

    ResponElimina